Gezonde traktaties

Op steeds meer scholen en kinderdagverblijven geldt een gezond traktatiebeleid.
Naast een stuk fruit, zijn er nog een boel andere lekkere en gezonde snacks om uit te delen!

(als er kinderen zijn met een allergie, kijk dan zelf altijd goed na op de verpakking of iets wel of niet kan of overleg het even met de ouders van het betreffende kind)

Fruitfunk Fruit bites

Gezonde traktatie snacks -Fruitfunk traktatie

Een ware hit bij onze kinderen (en ook bij mezelf ;-)) zijn de heerlijke fruit’snoepjes’ van Fruitfunk!
Deze bites bestaan voor >98% uit fruit, er zitten alleen natuurlijke ingrediƫnten in, er zit geen toegevoegde suiker in en ze zijn bovendien glutenvrij, lactosevrij, vegan en halal.
In een zak zitten 10 zakjes van 10 gram per stuk.

Er zijn twee gemixte zakken verkrijgbaar:

  • Een zak met 5 zakjes met aardbei bites en 5 zakjes met groene appel bites
  • Een zak met 5 zakjes bananen bites en 5 zakjes perzik bites

Daarnaast hebben ze van Fruitfunk nog veel andere net zulke gezonde fruit snacks!

Je kunt de zakjes in Ć©Ć©n van onze traktatie doosjes stoppen of in een traktatie zakje doen met daaraan Ć©Ć©n van onze traktatie labels!

Organix Veggie groente sticks

Voor kinderen vanaf 7 maanden zijn er de heerlijke, gezonde groente sticks van Organix.
Ze zien er uit als kleine gekleurde friet chipjes, maar zijn gemaakt van biologische groente (de rode sticks zijn van tomaat gemaakt, de groene van doperwten en de gele van mais), zonnebloemolie, rijstmeel en thiamine (vitamine B1).
Ze zijn luchtig, lekker en gezond!

Organix Boerderijdieren koekjes

O wat zien ze er leuk uit deze kleine boerderij dieren koekjes!
Ze zijn bovendien lekker en verantwoord! Er zitten geen onnodige toevoegingen in en er is geen suiker aan toegevoegd, ze bevatten alleen van nature aanwezige suikers. Bovendien zijn ze 100% biologisch en palmolievrij.
De koekjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden.

Er zitten ongeveer 42 koekjes in het doosje.
Er zitten 6 verschillende boerderij dieren koekjes in, namelijk een haan, varken, schaap, koe, paard en geit.
Als je dus alle 6 de dieren in een traktatie zakje wil doen, kun je 7 porties uit 1 doos halen.

Traktatie label - Schaap - Printable. Schaap traktatie. Traktatie boerderij. Traktatie label printen. Traktatie kinderdagverblijf, crĆØche, peuterspeelzaal en school.
Traktatie label - Koe - Printable

Organix Kids crispy red apple chips

Mijn eigen favoriet (ik eet ze zelf graag ‘s avonds tijdens het tv kijken) zijn de Crispy red apple chips van Organix. Deze super gezonde ‘chipjes’ bestaan voor 100% uit biologische appel! Het zijn gedroogde appelschijfjes. Er zit 15 gram in een zakje.
Deze appel chips is niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar.

Deze appel chips past natuurlijk ook perfect bij een traktatie met boerderij thema!
Let wel op dat als je de chips uit het zakje haalt en ze bijvoorbeeld in een traktatie zakje wilt doen, je dit de dag van de traktatie pas doet, anders zijn ze namelijk niet meer knapperig.

Gezonde traktatie snacks -Organix appel chips

De kleine keuken Biologische fruitmix

Gezond traktatie snacks - De kleine keuken -Fruitmix

Super vrolijke doosjes met een heerlijke en verantwoorde vulling erin!
In Ć©Ć©n verpakking zitten 6 doosjes met een gemixte vulling van biologische rozijntjes, appelstukjes en aardbeistukjes.

De kleine keuken heeft meerdere soorten uitdeeldoosjes, zo zijn er ook biologische abrikoosjes, biologische dadeltjes en biologische rozijntjes te koop.

Alle uitdeeldoosjes van De kleine keuken (en ook de rozijnendoosjes van de huismerken) passen in onze rozijnendoosjes wikkels!


De uitdeeldoosjes zijn uiteraard ook leuk om in een traktatie zakje te stoppen met daaraan Ć©Ć©n van onze traktatie labels!

nakd. bars

Super lekker en gezond zijn de repen van nakd. Deze repen zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediƫnten. Ze zijn gemaakt van fruit en noten, er zit geen suiker of siroop aan toegevoegd.
In Ć©Ć©n doosje zitten 4 verpakte repen. Er zijn verschillende soorten. Vooral de Blueberry muffin bars en de Lemon cake bars vinden mijn kinderen en ik zelf het lekkerst!

Gezonde traktatie snacks - Nakd. muffin bar

Voor zowel jonge kinderen in de onderbouw als oudere kinderen in de bovenbouw (en juffen en meesters zullen ze ook heerlijk vinden) een zeer geschikte traktatie!

Deze lekkere en verantwoorde repen kun je in een traktatie zakje stoppen met Ć©Ć©n van onze traktatie labels eraan vast!
Wat denk je bijvoorbeeld van onze stoere jungle traktatie labels:

Knijpfruit

EĆ©n van de meest gekozen traktaties op de crĆØche, peuterspeelzaal en de onderbouw, is knijpfruit. Deze zijn heel gemakkelijk om te toveren tot een leuke traktatie met behulp van Ć©Ć©n van onze DIY knijpfruit traktatie wikkels!

Er zijn natuurlijk nog heel veel meer geschikte gezonde traktaties, maar ik hoop je geĆÆnspireerd te hebben met mijn favoriete gezonde snacks!
In de loop van de tijd zal ik het blog vast nog aanvullen met meer ideetjes!

Heb jij zelf nog andere gezonde snack ideeƫn? Laat het mij en de lezers van dit blog weten door een reactie achter te laten!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *